Het is alweer een poos geleden dat Mr. E voor het eerst in Groningen zijn show met Eels vertolkte. Het sloeg in als een bom een in no-time groeide de band in de media uit tot de indie band die je moest zien. Novocain For The Soul van het geweldige album Beautiful Freak werd de doorbraak. Nu pakt Mr. E de draad weer op waar toen het succes begon.

Inmiddels is Mark Everett (Mr.E) zijn drummer Butch Norton kwijtgeraakt. De sessiedrummer werkt nu voor Lucinda Williams, Fiona Apple, Rufus Wainright en meerdere singer-songwriters. Na het album Daisies of the Galaxy verliet ook bassist Tommy Walter het trio en ging de man de stevige kant op met het album Souljacker. Dat werd niet altijd in dank afgenomen.

Uiteindelijk keert Mr. E weer terug bij de sound waar hij goed in is. Een vorm van ontspannen pop met een uitdaging zoals ‘Grandfather Clock Strikes Twelve’ dat aan Beck doet denken. Het album weet met ‘Amateur Hour’ en de single ‘Good Night on Earth’ al lekker te beginnen. Met het rustig ‘Stubling Bee’ weet terug te keren naar de oude tijd en The Magic kent de stevige sound van de band.

De teksten zijn altijd een belevenis met deze man. Van kritisch maatschappelijke teksten tot de humor in de songs. Het is weer allemaal aanwezig op dit album. We kunnen de band dan hopelijk ook verwelkomen op een van  de festivals. 

24 januari 2022
In dit bericht:
Translate »