In de jaren 80 kwam er uit Dallas een indieband dat aangevoerd werd door een vrouw met een prachtige stem, Edie Brickell. Met ‘What I Am’ scoorden ze een enorme hit. Wanneer Paul Simon voor de camera’s staat om naar haar te kijken blokkeert hij de camera. Brickell raakt de tekst kwijt en samen trouwden ze 4 jaar later. Met acteur Steve Martin maakt ze in 2013 een verrassend album en ze zo nu en dan een solo of met de New Bohemians een album te maken.

Het nieuwe album begint heerlijk met ‘Sleeve’ en ‘Don’t Get In the Bed Dirty’.  Het album is een mix van indie folk met een vleugje country dat in ‘Horse’s Mouth’ wel uit de band springt. Hoewel de songs inmiddels ook een Paul Simon sausje kennen brengt dit wel iets moois mee. ‘I Found You’,  en ‘Miracles’ zijn dan ook heerlijke laid back songs voordat ze het album met een vrolijke noot van ‘My Power’ afsluit.

Het album is dan een prettige verrassing en voor de singer-songwriters / folk liefhebbers die een vrouwenstem de voorkeur geven, is dit zeker een heerlijk album! 

7 februari 2021
In dit bericht:
Translate »