We zien de man met grote regelmaat als presentator bij RTL Boulevard. Al is Eddy Zoey al jarenlang ook kunstenaar, zanger en maakt hij mooie liedjes. Met  zijn ruwe stem in de songs en hier en daar scheurende gitaren sluit hij niet helemaal aan bij het Boulevard publiek.

Frederik Morsink, zoals de man in het echt heet, komt met zijn zevende album. Een album met prachtig Nederlandstalige liedjes met teksten die een weerspiegeling geven van zijn leven.
Het album opent met een heerlijk aanstekelijk ‘Schone Schijn’. Je kunt al bijna het idee krijgen dat dit een weerspiegeling is van het programma dat hij presenteert.
De songs zijn vooral eerlijk en puur zoals het ‘Zonder Jou’ en de mooie ballad ‘Het Gaat Goed’. Ergens hangt er een sfeer van Doe Maar in de songs. Zijn zangstijl in ‘Zou Zij’ en ‘Helpen’ maakt deze vergelijking. De diversiteit in de muziekstijl van Latinreggae  in ‘Echt’, funky pop in ‘Let Op Je Woorden’, singer-songwriting van ‘Zou Zij’ en de blues in ‘Helpen’ maken het album divers.
Het nadeel is dat de overgang soms groot is waardoor het album niet altijd even lekker doorloopt.

Of is het een kwestie om elke songs over te slaan. Of om ze in een andere volgorde af te spelen. Het maakt het divers en zijn alle song wel fijn om naar te luisteren.
Het tweede deel van het album met ‘Kracht’, ‘Meer Wapens’ en ‘Dadersprofiel’ krijgen de songs een serieus karakter en met het mooi en puur liedje ‘Slapen’ sluit hij het mooie album af.

24 februari 2024
In dit bericht:
Translate »