De gitarist Brooks Mason leefde zijn instrument al te bespelen toen hij zes jaar was. In zijn jonge jaren viel hij direct voor de Blues. Met eerbied luisterde hij naar Muddy Waters, Howling Wolf en Rory Gallagher.
Wanneer hij als local Hero meedoet aan de blues challange verander hij zijn naam. Brooks werd gekscherend Eddie genoemd door zijn crew en de 9V zijjn de 9 volt batterijen die in de pedalen van de gitaren gaan. Dan is Eddie 9V gebiren en ligt er nu op zijn 27 jarige leeftijd zijn derde album Capricorn. 

Een album dat niet geheel de blues benadrukt. Toch blijft hij in de oude sound van eind jaren 60. Een sound dat goed bij zijn stijl van muziek past. Eddie weet het te laten swingen met ‘Trying To Get By’ en gaat lekker funky in de songs als ‘Yella Aligator’ te keer. De opnamen doen live aan en dan hoor je aan het eind even of het er allemaal goed op staat.
De piano blues in on ‘Down Along The Cove’ deint lekker door en laat de tent wel swingen. Natuurlijk hoort er ook een gospel sound bij en dat krijgt vol de gelegenheid op ‘Mary Don’t You Weep’. Heerlijk gezongen en dit loopt dan smooth over in een meeslepende ‘Missouri’.

Eddie 9V weet met Capricorn dan ook een groot diversiteit aan blues op dit album in te vullen. Dit maakt de man even extra bijzonder. Met zijn jonge leeftijd mogen we nog jarenlang gaan genieten van deze blues man. 

 

11 februari 2023
In dit bericht:
Translate »