De singer-songwriter Ed Sheeran is vanaf 2010 tot nu gegroeid tot een wereldster. De basis van liedjes schrijven heeft hij tot een kunst van deze tijd gemaakt. Zo kent ieder tijdsbeeld zijn grootheden en mag Sheeran met zijn persoonlijk getinte songs vele mensen van nu aanspreken.

Met zijn mathematische reeks van Plus +,  Multiply X,  Divide /, Equals = is er nu Substract -. Tussendoor weet Sheeran andere popsongs albums uit te brengen met een opvolgende reeks van cijfers en is hi beland bij No.6.

Maar het grote publiek smult van de mathematische albums waar pakkende meezing juweeltjes op verschijnen. Van het uitdagende succes van ‘A team’ tot de zinkende ‘Boat’ in het ‘Salt Water’ van dit album. Sheeran kent net als ieder top tijden en drama in het leven. Zo werd zijn zwangere vriendin ziek en vocht ze tegen kanker en verloor hij zijn beste maatje. Dat maakt het leven weer kwetsbaar.

Taylor Swift en Aaron Dessner

Vandaar dat dit album wellicht in de mineur staat. De songs  met de titel ‘Life Goes On’, ‘No Strings’ en ‘End of Youth’ weet je dat het gaat om afscheid nemen van een periode. Sheeran weet op een mooie manier de songs te maken en heeft nu The National man Aaron Dessner ingeroepen voor dit album. Dessner is producer van het succes van Taylor Swift en weet de muziek naar deze tijd te brengen.
Naast het prachtige nieuwe album van The National weet Dessner ook hier een mooi muzikaal geheel van te maken. Van de 30 songs staan er nu 14 op het reguliere album en kent de deluxe versie 4 extra songs.

De kwetsbare songs waaronder het ‘Colourblind’ , Curtains’ en ‘Borderline’ staan midden in het album waardoor het even een momentje is om mee te galmen of te skippen. Zo kan men het weer oppakken met de lo fi popsongs ‘Spark’ en ‘Vega’.
Het album eindigt met ‘Toughest’ en ‘Moving’ alsof de schouders er even worden ondergezet. Het leven gaat door en nu de rechtzaak mbt plagiaat achter de rug is, ook het maken van muziek.

Het album kent misschien niet de grote meezingers als ‘Castle on the Hill’ en ‘Perfect’ maar is intenser en pakkender dan zijn voorganger.

6 mei 2023
In dit bericht:
Translate »