We hebben er even op moeten wachten, maar met Equals is de dertigjarige Sheeran toe aan zijn 7e album. De Britse zanger is inmiddels getrouwd en heeft zijn Collaboration Project 6 gelanceerd. Naast de cijferreeks aan EP’s, gebruikt hij rekentekens voor zijn albums en is daarbij nu beland bij =. We hebben dus nog wel een aantal albums in het vooruitzicht.

De songs van = zijn weer vertrouwde singer-songwriter liedjes, zoals ‘First Time’, dat veel lijkt op ‘Eerste keer’ van Harry Jekkers. De popsongs ‘Bad Habits’ en het  80’s-achtige ‘Overpass Graffiti’, slaan een brug tussen de cijferreeksen en rekentekens. Ze zijn evenzo catchy. Het lijkt alsof hij een aantal van de popsongs, die hij voor andere artiesten schrijft, voor zichzelf gehouden heeft.

Daar waar Ed Sheeran ooit, met knikkende knieën, in zijn eentje voor de Britse televisie ‘The A Team’ zong, vult hij nu grote stadions. Het is alsof hij met ‘The Joker and The Queen’ terugblikt, en dit in een prachtig liefdesliedje samenbrengt. De prachtige, persoonlijke en beeldende teksten zijn de ‘driving force’ achter zijn liedjes. Ze zijn eerlijk en herkenbaar, zoals in ‘Collide’, ‘2Step’ en de meezinger ‘Stop The Rain’, waarbij je nu al de beelden van deinende en meegillende vrouwen voor je kan zien.

Als je singer-songwriter bent en onlangs nog vader bent geworden, kan het niet uitblijven dat een slaapliedje op je album verschijnt. Het is ‘Sandman’ geworden en met ‘Be Right Now’ sluit deze succesvolle solo-artiest het album af. 

 

30 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »