De rossige singer-songwriter Ed Sheeran weet met zijn recente album Subtract – zijn donker en moeilijke periode tekst te geven. Met de zwaarmoedige liedjes zijn de hitjes wat minder geworden. Toch zijn deze liedjes eerlijk en puur, waardoor het album voor mij een van zijn mooie albums is geworden.

Voordat het winter wordt verschijnt het herfst  album van de man. De variaties van diepgewortelde emoties krijgen nu wat licht en schuift dit alles naar de herfst. Een soort van tweede deel van het – album.

Het zevende album is dan ook van lichter van aard en kent meer de doorsnee liedjes als ‘American Town’ en ‘Amazing’ . Het zijn mooie liedjes die niet direct aan Sheeran gelinkt zijn en daardoor voor een breed luisterpubliek tot de verbeelding spreekt. Toch is het minder sprankelend dan het hit album Devine /.
Het idee bestaat dat Sheeran van elk album vele hits scoort, maar dat is niet helemaal juist. De songs op de albums zijn sleepers die in je hoofd gaan zitten. Songs als ‘That’s On Me’ en het kleine liedje ‘Page’ zing je uiteindelijk mee. En dat lukt met dit album iets gemakkelijker dan het vorige.
De teksten zijn even catchy en met het elektronisch deuntje van  ‘Midnight’ en ‘Head> Heels’ weet Sheeran er wat variatie in te brengen. Toch zijn de meeste songs vertrouwd getokkelde songs zoals ‘Spring’,  ‘The Day I was Born’ en het wat Iers georiënteerd  ‘When Will I Be Allright’.

Het geeft wel het idee dat we het allemaal al eens eerder hebben gehoord en dat het nieuwe er wat af is. Al wil het grote publiek ook niet dat de man iets anders brengt.
Al is het best mooi  dat Sheeran tegenwoordig bij iedereen langs gaat om een liedje of wat te zingen.

2 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »