Dat deze Zweedse rockband even wat meer brengt dan vele acts van dit label geeft aan dat deze band er zin in heeft. De melodic rock van de 80’s krijgt hier een glanzend nieuw jasje. De band valt in de categorie H.E.A.T.  en Kissing Dynamite. De heren weten in de voetsporen te treden van de good old Europe, ten tijde dat men lekkere rocksongs maakten.

De band weet energiek te starten met ‘The Hardest Part Is Losing You’. Daarmee weet men de liefde voor de band weer terug te winnen en met ‘Got It’ is die liefde beklonken hoor! Heerlijke powerful rocksongs.

Het wordt wel even spannend wanneer Erik Martensson en de band ‘Anthem’ inzetten. Het volle overbeladen nummer past in de lijn van het songfestival, waarbij ze zeker niet gewonnen hadden. Het idee om de sound richting Manowar te schuiven geeft te denken. Met ‘Children of the Night’ raken we dat gevoel niet helemaal kwijt. Wanneer de 80s’ rock van ‘Hearts Collide’ klinkt, lijkt alsof de band zich weer hervind.

De sound van deze rockband is heerlijk voor de rest van het album. Lekker uptempo en een goede balans in de sound, gitaarwerk van Magnus Henriksson en zang en met een stuwende basis van Philip en Victor Crusner weet de band er een heerlijk album van te maken.

Deze melodic rockband is zeker een band die in de toekomst plots een hit kan scoren. ‘The Broken’ is het juweeltje van het album. Dit zal in US en Duitsland het goed gaan doen. In Nederland hebben we hier op de radio maar weinig ruimte voor.

7 september 2023
In dit bericht:
Translate »