Drive-by Truckers – Welcome 2 Club XIII


In 2020 verscheen de albums Unraveling en The New Ok van de Amerikaanse rockers Drive-by Truckers. Een band dat doet denken aan een mix van REM en Neil Young. Muzikaal ligt het dicht bij REM albums Monster en in de verhalen weet Petterson Hood de maatschappelijke issues aan de kaak te stellen zoals Neil Young dit kan. Nu is er het nieuwe album Welcome 2 Club XII. Een album gemaakt tijdens de lockdown en daarmee is de schrijver klaar met de Covid en maatschappelijke thema’s. Het album weerspiegeld de thuissituaties en alles wat er om hem heen gebeurd.

Songs als ‘Billy Ringo In The Dark’, ‘Fored In Hell and Heaven Sent’ en ‘We Will Never Wake You Up In The Morning’ geven de donkere kant van de wereld weer. Vrienden en kennissen hebben andere problemen dan de wereld problematiek. Het wordt mooi en intens weer gegeven in de songs.

Muzikaal zijn de rauwe rocksongs in zijn eenvoud opgenomen. Met Mike Mills (REM) als gast en in de songs hoor je diverse kleine toevoegingen. Het album heeft wat draaiuren nodig om het allemaal op je in te laten dalen, maar wordt elke keer beter en intenser. Zoals het openingsnummer van 7 minuten ‘The Driver’ en het melodrama van de ‘Wilder Days’ waarbij de band terug blikt naar het verleden en dit in hun huidige leven terug plaatst.

Het is allemaal te lezen in het interview elders op De Muziekplank.

Drive-by Truckers is te zien op:
  • 3 juni – De Roma te Antwerpen
  • 5 juni – Ribs & Bluesfest te Raalte
  • 6 juni – Paradiso te Amsterdam
  • 14 juni – 013 te Tilburg
28 mei 2022
In dit bericht: