Dream Widow – Dream Widow


De drummer van Nirvana en frontman van Foo Fighters weet zijn liefde voor de stevige rock en metal niet onder stoelen en banken schuiven. De creatieve geest en het geld maakt dat de David Grohl een film maakt Studio 666.  Hier werd 25 jaar geleden een band op gruwelijke wijze  vermoord door de zanger, terwijl ze werkten aan een nieuw album.

Oke, we kunnen de vergelijking trekken naar Nirvana waar de zanger zich om het leven brengt. De rest van de band blijft radeloos achter, terwijl men nog een album in de opname en planning heeft.
De aandacht gaat allemaal naar de zanger Kurt Cobain en de rest moet zich maar herpakken.

Toch weet de metal van Corrosion of Confermity en Kyuss (met QOTSA zanger Josh Hommes)  Grohl er doorheen te slepen met als gevolg … Foo Fighters. Maar de droom van Nirvana is voorbij en de term Dream Widow is geboren.

Nu zijn we 25 jaar later en is Cobain 25 jaar dood en Dead Widow herrijst uit het graf en brengt hun debuutalbum.
Een album dat ver van Foo Fighters staat en daar waar de black metal zegeviert. Een genre waar Grohl zijn hart ligt. Met de songs Encino en de single March of the Insine komen in de herkenbare klanken van Corrosion of Confermity . Hard, snel en vooral recht voor zijn raap. Met ‘Angel With Severed Wings’,  ‘Come All Ye Unfaithful’ en ‘Becoming’ komen we in de richting van Foo Fighters, maar dan beperken we dit tot de stevige songs die de band in het begin van hun carrière maakte.

Wanneer de Black Sabbath sound in Lacrimus del Ebrius, na een minuut van stilte klinkt krijgen we de metal sound waar we naar op zoek zijn. instrumentaal gitaarsolo en metalsounds is er  na 7 minuten een momentje van rust in de 10 minuten durende epos. Om vervolgens weer lekker los te gaan.

Het is dan ook geen aanrader voor de hit- en popmetal fans van Foo Fighters. Nee dit is even stevigere kost waarbij je goed gegeten moet hebben. Maar zeker de moeite waard en leuk voor een avondje bioscoop!

Vanaf 31 maart is de film te zien in de bioscoop. 

25 maart 2022
In dit bericht:
Translate »