Het is inmiddels alweer ruim 10 jaar geleden dat Douwe Bob debuteerde met het album Born In A Storm. De country folk sound is ingeruild voor een breder toegankelijk genre. Het nieuwe album Where Did All The Cool Kids Go is dan ook een heerlijk pop album.

Douwe Bob weet met een juweeltje van poprock song te beginnen. Het titelstuk is direct met een pakkend refrein een aantrekkelijk nummer om het album te starten.  Het is duidelijk dat de man puur zijn verhaal verteld en dat hoor je vanaf de eerste klanken van het album.
Met ‘Light Of My Life’ maakt Douwe Bob het meest intens mooie liedje ooit. Het verhaal van onbegrepen zijn in de liefde dat geheel ontspoort, om daarna weer tot elkaar te komen weet de zanger hier prachtig weer te geven.
Het brengt de andere songs wat in de schaduw terwijl ‘Nights in Tokyo’ en het catchy  ‘You Got Me’ even goede songs zijn. Met  het pakkende countrypop song ‘This Worlds Is Our Home’ zou dit een pakkend zomerliedje kunnen gaan worden. En weet Douwe Bob Jennifer Ewbank te strikken voor ‘Sailing’. Hoewel het geen cover is, kent het wel de vibe van Rod Stewart classic song.
De eerste klanken van ‘Nothing To Lose’ zijn geniaal en is het jammer dat het geheel snel over gaat in een mainstream couplet.

Het is het beste album van Douwe Bob tot dusver. Het is divers , puur en staat dicht bij de man zelve.

14 februari 2024
In dit bericht:
Translate »