De Noord Ierse singer-songwriter Dom Martin wist de begeerde blues awards in de wacht te slepen. Zowel de Europese als de Britse Blues Award mocht hij in ontvangst nemen. De blues man wordt als een Rory Gallagher gepresenteerd maar dat is dan vooral omdat ze uit hetzelfde land komen.

De man uit Belfast weet met een kort instrumentaal nummer ‘ Hello In There’ het album te introduceren om daarna het mooie ‘Daylight I Will Find’ en ‘Goverment’ in te lijven.
Opvallend is het mooie helder gitaarspel dat al tokkelend door het album klinkt. Het maakt ook dat Martin als een moderne minstreel door de gaat. Het verhaal van ‘The Fall’ en het slotstuk ‘Laid to Rest’ krijgt hier een prachtige sfeer.

Al weet hij met ‘Belfast Blues’, ‘Unhinged’ en ‘Howling’ de distortion wel te vinden. De vette gitaarsound brengt dan ook een powerful blues sound weer. Het titelstuk is dan ook het meest opvallend nummer dat hier  een centrale plek op het album kent. Mooi en spannend en vooral uitdagend voor een bombastische improvisatie dat live wellicht alle ruimte krijgt.

Dom Martin weet een mooi diverse blues album te brengen waarbij hij een mix maakt van de classic blues zowel akoestisch als elektrisch met distortion.

 

26 september 2023
In dit bericht:
Translate »