Dig Deeper – Easy Were The Days (Before I Met You)


De Noorse band Dig Deeper verraste enige jaren geleden met hun album Central European Time. Bij de eerste klanken van het nieuwe album worden we wederom prettig verrast. In de lijn van Neil Young singer-songwriting introduceert de gitaar de prachtige songs van dit album. Het is een band dat op het punt van doorbreken staat.

Zo is ‘Cool Wind’ ontspannen en meeslepend zoals Young en R.E.M. dit kan doen. Met de verrassing dat de heren van Dig Deeper in het nummer een deel overlaat aan de gastzangeres Soft Ride. De rockende riffs van het eerste album horen we terug in ‘Summer Sun’, ‘Paper Trail’ en ‘I Remember the Sound’.

Met het titelstuk gaat de band wederom in de modus van slepende indie gitaarrock. Geen snelle solo’s maar eerder aanhoudende noten die over de verbindende muzieklijnen loopt totdat Einar Kaupang begint te zingen. T mooie Dit horen we later terug in het lichtere ‘Stop Lights’ en het prachtig Pink Floyd georiënteerde ‘Doen’s Make  A Difference’. Zonder accent en Scandinavische tongval zijn de songs erg goed ingezongen. Hoewel de band een eigen sound ontwikkeld, hoor je Young met of zonder Crazy Horse door de songs. Het zal wellicht het gitaargeluid in combinatie met de zangstijl zijn. Maar dat neemt niet weg dat het een album is vol heerlijke indie rock songs!!

Hoog tijd dat ze naar Europa/ Nederland komen! 

14 juni 2022
In dit bericht:
Translate »