Achter de naam van Die Wilde Jagd gaat de producer en singer- songwriter Sebastian Lee Philipp schuil. Met zijn  experimentele electro sounds weet de man zijn vierde album tot een muzikale reis te brengen.

Het album kent allerlei soundscapes en indringende muzikale klanken die tot een geheel worden gesmolten. Met het openingsnummer Die Afgang neemt Philipp je langzaam mee in de wereld van de klanken die hier een daar als angstaanjagend kunnen klinken. Hij neemt je mee naar de wereld van ‘Ophio’ en het spannende ‘Perseveranz’. Beide songs van 7 en 10 minuten nemen je mee in de bijklanken die je eerst niet opmerkt.
Het klinkt allemaal even betoverend en mijn zijn Duitse teksten weet hij je door de klanken van weemoed en uitdaging te loodsen. Met heerlijke strijkers momenten die rustig een bedje in de muziek brengen, maar ook naar de explosies van emoties brengen.
De zangpartijen zijn  als engelen  in he rustgevende ‘Ouroboros’ waar het album mee sluit.

Het album kent zeker iets meer draaiuren om het geheel in je op te nemen of het misschien mooi gaan vinden. Toch is het zeker de moeite waard en neem de uitgerekte had van deze Philipp en laat je leiden door de betoverende wereld van Die Wilde Jagd.

Verrassend mooi album!

17 april 2023
In dit bericht:
Translate »