Diana Ross – Thank You


De zanges Diana Ross werd geboren in Detroit. De industriestad waar later Motown een belangrijke rol voor de muziek ging spelen. Ze werd bekend met The Supremes en scoorde vele hits. Ze werd de diva van de soul en ontfermde zich over Michael Jackson.

Nadat het even minder ging met haar solo carrière, kreeg deze een opleving begin jaren 80. Met de fil The Wiz ontmoet ze Michael Jackson en ging ze een relatie aan met Gene Simmons (KISS). Ze scoorde een hits als ‘My Old Piano’, ‘Why Do Fools Fall In Love’ en ‘Endless Love’ met Lionel Richie.

Terug in de tijd

De zoete klanken horen we weer terug op het nieuwe album Thank You. Het album is de eerste sinds 20 jaar. Met het idee dat dit een diva is met een moderne sound, dan heb je het mis. De moderne medewerkers hebben de eer om met haar te werken en Ross weet het album te starten met het titelsong alsof de Revue gaat beginnen. Haar intens genoegen om jarenlang voor iedereen te zingen en dat haar muzikale leven de top heeft bereikt is het bedankje dat ze hier afgeeft.
Natuurlijk zijn de zoete liedjes die we van haar en Michael Jackson kennen optimaal aanwezig. ‘Just In Case’, ‘Count On Me’ en het Siedah Garrett (schrijver van Michael Jackson songs) nummer ‘The Answer’s Always Love’ klinken als vanouds. Met de R&B sound van ‘Let’s Do It’ weet ze er een modern tintje aan te geven. De good old disco mirrorballs mogen weer aan bij het ‘I Still Believe’  en ‘Tomorrow’.

Generaties op een festival

Toch is mis je de moderne sound dat haar even out of the box momentje zou moeten geven. De medewerkers stonden meer in dienst van, al had Ross wellicht deze mensen ingehuurd om iets moderns op de markt te brengen.  Ach, met Billie Eilish op een festival affiche hebben we hele generaties verbonden op een festivalveld. 

5 november 2021
In dit bericht:
Translate »