Dit jaar verscheen het heerlijke album Love, Death and in Between van DeWolff. Deze Nederlandse band met Pablo, Luka van de Poel en Robin Piso weet de wereld aardig te veroveren.
De soul, blues en rock and roll komen op dit album helemaal tot zijn recht.

DeWolff is dan ook een echte live band en net als het recente studio album start de band met het heerlijke Night Train.
Hiermee gaat de band direct swingen en weet men zich te mengen in de sound van Joe Bonamassa en Little Steven.

Daar waar de band op hun eerste Live & Outta Sight  album de blues speelde en op hun tweede meer de rock sound.  Het is nu aan volle soul sound dat in de blues rock tegenwoordig te vinden is.

DeWolff beweegt dan ook gemakkelijk in de huidige tijd mee. Het is moderne good old classic songs dat deze band weet weet te brengen. Met lekkere gitaar solo’s om ‘RU My Savior’ of het 12 minuten durende ‘Nothing’s Changing’.  De band weet zich in dit soort songs te verliezen. Lang geïmproviseerde solo’s  wat heerlijke is om bij weg te dromen. Een ander weet bij de live shows hier een biertje bij de bar te halen, maar het blijft heerlijk om naar te luisteren. Zo komen we nog wat van deze songs tegen waaronder  ‘Blood Meridian 1 & 2’ en jet nokma 12 minuten durend “Message For My Baby’.
Met de smooth songs ‘Jacky Go To Sleep’ en ‘Guilded’ breekt het album en horen we de kwaliteit van deze band. De songs zijn spannend en met de zangpartijen maakt het speels en pakkend. Natuurlijk weet de band ook lekker te rocken als Led Zeppelin in ‘Live Like You’ en ‘Yes You Do’.

Met het luchtige ‘Rosita’ sluit DeWolff een avondje vol heerlijke muziek af en is dit nu her te beleven door dit album.

Heerlijk live album en voor mij is het dit het beste van de serie van 3.

3 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »