De Ierse zanger Dermot Kennedy wist in 2018 een hit te scoren met ‘Power Over Me’. Hij haalde veel platina en goud op en zijn debuutalbum Without Fear dat daarop volgde was van succes verzekerd. Nu is het tijd voor het vervolg. Een album dat gemakkelijk in het gehoor ligt.

Met de single ‘Better Days’ wist hij al een hit te scoren en is een mooie vooraankondiging voor het album. Het zingen met een tokkelende gitaar horen we vaker op het album. Het doet hier en daar wat denken aan Ed Sheeran. Dit horen we in ‘Something to Someone’  en het juweeltje van het album ‘Dreamer’ terug  Toch weet Kennedy met zijn mooie stem een eigen sound te produceren. Het klinkt met ‘Innocence and Sadness’ en ‘Divide’ warmer en puur.

Natuurlijk staan er ook moderne popsongs op dit album en zijn ‘Homeward’, ‘One Life’ en ‘Divide’ songs met hit potentie. Het mooiste liedje staat aan het einde van het album. ‘Blossom’ is weet  in een klein liedje het hele album weer te geven en stopt plotseling waardoor het hele album eindigt.

Sponder is dan ook een mooie verrassing aan het einde van het jaar en mag wat mij betreft meedoen aan de lijstjes van het jaar!

22 november 2022
In dit bericht:
Translate »