Het bijzondere aan Frontiers records is dat men diverse mensen kan koppelen om een album te produceren. Of dat hier ook is gebeurd of uit eigen beweging is ontstaan weten we niet. Demons Down is zeker een superband te noemen. De band is vernoemd naar het derde album van The House of Lords. Met deze band zien we dan ook oud-leden van deze rockband terug. Al speelt men al jaren niet meer in deze band van James Christian.

Gitarist Jimi Bell (HoL/ Autograph),  bassist Chuck Wright ( Quiet Riot/ HoL e.v.a.), drummer Ken Mary (HoL, Alice Cooper e.v.a.) hebben zanger James Robledo (Sinners Blood) en gitarist Francesco Savino ( False Momories) in de gelederen gesloten. Met Del Vecchio op toetsen en als producer weten we dat het een Frontiers product is geworden.

De muziek van deze band brengt de sfeer van toen terug.  Met ‘Down In A Hole’, de rockballad ‘On My Way To You’ en het openingsnummer ‘I Stand’ zijn heerlijke nummers. De songs brengen niet iets meer dan de mainstream Del Vecchio songs. Je hoort dat hier de ervaren mensen de sound van toen kleur geven. Naast dat dit een goede combinatie is gebleken zijn de songs op dit album voor de echte rock liefhebber die de 80/90’s een warm hart toe dragen.
De gitaarpartijen zijn  heerlijk en vooral de stuwende basisritme maakt dat het stevig rockt. Met rockende ‘Book of Love’ of het meer swingende ‘Stranded In The Middle of Nowhere’ weet de band een prima visitekaartje uit te delen.

Lekker album!

5 april 2023
In dit bericht:
Translate »