Delv!s – Walk Alone Tracks


In de aanloop naar zijn debuutalbum Bla Bla Blue, dat begin 2022 zal verschijnen, onthult de soulvolle Belgische singer-songwriter Delv!s zijn nieuwe EP getiteld Walk Alone Tracks. De EP werd samen met Boris van Overschee (Warhaus) geproduceerd en verschijnt via Because Music. Na enkele spetterende optredens op festivals als Pukkelpop, Gent Jazz en Lowlands, bracht Delv!s zijn debuut EP No Ending in 2017 uit met de hitsingle Come My Way (ruim 6 miljoen streams) en Brother (4m streams). Afgelopen zomer zou Delv!s weer op Pukkelpop en Lowlands staan, maar COVID-19 gooide roet in het eten.

Niels Delvaux, de echte naam van Delv!s heeft evenveel te danken aan zijn houding als aan zijn bruine haardos en overduidelijke liefde voor muziek. Omdat de artiest nogal bescheiden is, wat niet zo gemakkelijk is wanneer je zoals hij ongeveer twee meter lang bent en zijn mooie stem bezit. Om zichzelf uit de schijnwerpers te houden, heeft Delv!s een avatar ingeschakeld, een pop die op hem lijkt en zijn rol speelt in de videoclip voor  “Rebelman’  de eerste single van zijn aanstaande album, dat afgelopen juli verscheen. Een psychedelisch pop-anthem met een onstuimige baslijn die we terug vinden op de Walk Alone Tracks EP. Het nieuwe paradepaardje van Delv!s, het bijna gelijknamige  ‘Walk Alone Track’ , is een goede gelegenheid om de bluesy avonturen van de Delv!s pop te volgen.

Bitterzoet

Bitterzoet, spookachtig en wiegend is de single ‘Walk Alone Track’, die verhaalt hoe het voelt om doelloos en aan je lot overgelaten te zijn. Een break-up song. Het nummer roept de mooiste kwellingen van de soulmuziek op met koperblazers en koortjes. Maar tegelijkertijd onthult het de veelheid aan ingrediënten die de muziek van Delv!s en zijn band bestieren; van de elektrische orgels en gitaarpartijen, aangevuld met heterogene geluiden die op het platteland zijn opgenomen. Want ook al heeft het alle kenmerken van de ideale soundtrack voor dwalen in de nacht, deze track herinnert ons toch aan de hardheid van de stad en het gevoel van eenzaamheid dat er soms heerst. “‘Walk Alone Track’ is a song I wrote to comfort myself in a time when I was looking for the meaning of true love. Now I know that true love starts from within yourself.” – adlus Delv!s.

Hoop is echter nooit ver weg. Dat bewijst het derde nummer op de EP getiteld ‘Round and Round’ , een boodschap aan de toekomstige generaties. ‘Round and Round’ begint met het geluid van spelende kinderen en klinkt op een zachte en troostende toon. Het is genoeg om het voor de hand liggende te accepteren. Het nummer klinkt zowel nostalgisch als modern, de muziek en zang komen troostend aan.

Na enkele spetterende optredens op festivals als Pukkelpop, Gent Jazz en Lowlands, bracht Delv!s zijn debuut EP No Ending in 2017 uit met de hitsingle Come My Way (ruim 6 miljoen streams) en Brother (4m streams). Afgelopen zomer zou Delv!s weer op Pukkelpop en Lowlands staan, maar COVID-19 gooide roet in het eten. 

 

27 november 2021
In dit bericht:
Translate »