Wanneer in 2000 de Amerikaanse instrumentalist Aret Madilian een verbintenis aangaat met de Franse zangeres Beatrice Valantin komt er mooie muziek uit dit duo. Inmiddels zijn er 9 albums verschenen met mooie luisterliedjes.

Bij de open haard

Het nieuwe album kent 11 songs, waarvan enkele songs verwijzen naar de  bundel  Tales of A Wayside Inn van Henry Wadswordth Longfellow. Hij schreef deze verhalen in 1892. De waargebeurde verhalen van zeven reizigers die zich rond de open haard verzamelen om hun verhalen te delen.

Verhalenverteller

Het verhaal van dit album kent de plek ronde de open haard van The Sudbury Inn. Hier gaat Madilian op de loop met de verhalen van Longfellow en leest gedichten van Dunbar, Teasdale en  Verlaine. Het resultaat is dat er nu een volledig album ligt met verhalen over verhalen van …
Samen met pianist Jules Maxwell van Dead Can Dance nemen ze Another Evening op. De luisterliedjes zijn vooral ontspannen en intens. De blazers en strijkers weet het duo met een samengestelde band, subtiel in de songs als ‘A Tale’, ‘Willow’ en ‘Many Year Late’ te weven. Hierdoor worden de songs sfeervol alsof je de warmte van de open haard om je heen voelt.
Met een vleugje jazz in ‘The Late Hour’ en de latin in het titelstuk maakt het album divers.

Het is dan ook een verrassend mooi album!

Het duo toert met band op dit moment door Frankrijk en hoopt in het laatste kwartaal Nederland ook aan te mogen doen.

5 juli 2023
In dit bericht:
Translate »