De Engelse rockband Def Leppard tourt met Motley Crue en staat op het punt om hun succesvol stadion tour van de US in Europa glans te geven. De rockband weet sinds de jaren 80 vele albums te verkopen. Het album Pyromania en Hystieria werden zo goed verkocht dat ze in de US de concurrentie met Michael Jackson aan konden.

Na het goede album Diamond Star Halos van vorige jaar, komt de band met een mooie verzamelaar waarbij men de keus heeft gemaakt om de songs opnieuw op te nemen. Dit keer met het Royal Philharmony Orchestra.
Daar waar eerder rockbands een matige versie van hun songs met een orkest presenteren weet Def Leppard het orkest de ruimte te geven. Hierdoor ontstaan er mooie arrangementen waarbij de songs in tact blijven en het orkest een aanwinst is.

Met het ‘Turn To Dust’ en ‘Paper Sun’ weet de band dit album mooi te beginnen. Natuurlijk krijgen de songs ‘Animal’, ‘Hysteria’ en het bonusnummer op de blue ray ‘Have You Ever Needed Someone’ mooie arrangementen.
Het stevige rocknummer  ‘Pour Some Sugar On Me’ krijgt een licht akoestische duet versie met Emm Gryner en ‘Love Bites’ brengt de band tot een doorsnee popact.
Toch is het een heerlijk album met old classics en zijn de songs ‘Switch 625’ en ‘Bringing On The Heartbreak’ weer lekkere rocksongs die oude tijden doen herleven.

Het album is vooral een herinnering aan toen en fans van Def Leppard zullen dit omarmen. Het album geeft aan dat deze band prima mee kan in de huidige poptijd. Met Motley Crue weet de rockband van toen nu een gevarieerde popshow te geven. Maar zeker vermakelijk om het live op Graspop te mogen zien.

Prima album!

19 mei 2023
In dit bericht:
Translate »