Het Zweedse duo Death and Vanilla weet met de elektronica pop inmiddels de wereld rondom Malmo te veroveren. Het nieuwe album Flicker is inmiddels alweer hun 6de album in 10 jaar. Dat is inclusief hun live album A Score For Roman Polanski’s The Tenant.

Marleen Nilsson en Anders Hanson kiezen dit keer meer de luchtige popsound op. Met songs als ‘Baby Snakes’ en ‘Find Another Illusion’ kan het duo snel in de poplijsten terecht komen. Het opening nummer ‘Out For Magic’ geeft de good old sound weer al is  het album allemaal even toegankelijker dan hun vorige albums.
De songs passen nu eerder in de route van de droompop dan de alt- elektro sound van toen. Inmiddels is het duo uitgegroeid tot een trio en is dit wellicht de toevoeging die men juist zo nodig had. ‘Looking Glass ‘en ‘Mercury Rising’ brengen mooie melodieën mee waardoor het album in z’n geheel gevarieerder wordt.

Zonder dat je direct in slaap valt is dit een heerlijk dreampop album geworden met een vleugje Eno en meezing klanken a la Talking Heads.

20 maart 2023
In dit bericht:
Translate »