Achter de naam Dean Blunt gaat de man Roy Nnawuchi schuil. Deze Britse singer-songwriter werkte voorheen met Inga Copeland onder de naam Hype Williams, en was oprichter van de rockband Graffiti Island. Blunt beheerst zowel de electrosound als de rocksound, en op zijn solo-albums weet hij ook een prachtige en relaxte indie-popsound te produceren.

Het album Black Metal 2 geeft misschien een ietwat vertekend beeld. Het is geen black-metalsound en het is ook niet te vergelijken met zijn 2e album. In de afgelopen 10 jaar heeft hij diverse albums uitgebracht, waaronder ook het album getiteld Black Metal. Ook toen week hij af van zijn sound. Black Metal kent net als Black Metal 2 een popsound met een indie-, folk- en dansrandje. Dat geldt ook voor Black Metal 2. Zelf geeft hij aan dat het een inspiratie is van zwarte, artistieke bevrijding van oude, witte beelden.

Maar hoe dan ook, het album kent vooral een heerlijk relaxte sound. De donkere stem op het openingsnummer ‘Vigil’ is direct doeltreffendend, en past uitstekend bij deze muziek. Geen langdurige songs, maar alles rond de 3 minuten met een uitschieter naar beneden van 1,27 minuten. Toch weet hij er een mooi geheel van te maken, met songs als ‘La Raza’, ‘Zaza’ en ‘Dash Snow’. De 10 songs op dit album zijn zo voorbij, en na het laatste nummer ‘The Rot’ wil je het album direct weer opstarten. Verrassend lekker album! 

25 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »