Het is een vreemde gewaarwording. Het laatste deel van de trilogie van henny Vrienten, george Kooymans en boudewijn de Groot’s Vreemde KostGangers. Het is het verhaal van de mist waar men tijdens de opname nog niet doorheen kon kijken.

Nu het zover is en de mist is opgeklaard zien we de veldslag. Inmiddels is Doe Maar  bassist Henny Vrienten overleden. Golden Earring gitarist George Kooymans lijdt aan de ziekte ALS en zal niet meer optimaal gitaar gaan spelen.
Het brengt ons tot de oudste van het trio, Boudewijn de Groot. De man die samen met deze mensen prachtige liedjes heeft gemaakt. Verdeeld over 3 albums, wat in den beginnen niet het plan was.

Gewoon eens samen spelen was het motto. Drie grootheden van de Nederlandse popmuziek. Het brengt zeker mooie songs mee. ‘De Liefde Kent Geen Tijd’ en ‘Hoe Meer Ik Dichterbij Kom’ van Kooymans of het ‘Ik Weet Het Niet’ en ‘Tijd Tekort’ van Henny Vrienten zijn songs die het verhaal van de toekomst van toen niet verhullen. ‘Het Einde Van Misschien’ en  het afsluitende ‘Zeg Me’ zijn allen mooie Nederlandstalige liedjes een trieste waas over het geheel heeft.  Al is de ode van Kooymans voor zijn  ‘Fender Stat’ eentje waarvan je gaat smilen.
De single ‘Luie Liefde’ is een juweeltje van hun drieën, de luie liefde, de liefde voor muziek dat sterker is dan de liefde voor de geliefde. Al zingt Kooymans over nog jaren te gaan. De tijd heeft inmiddels het verhaal ingehaald.

Dit alles maakt dat album mooi, intens en gelijk overwelvend is.
Wanneer dit aan het einde van het jaar uitgebracht was dan kan dit alles zo in de jaarlijstjes en top nog wat. Dus laten we dit album voor dit jaar niet gaan vergeten aan het einde van dit jaar.

 

21 maart 2023
In dit bericht:
Translate »