Het zijn de Haagse Kraaien die tien jaren geleden de Nederlandse hitlijsten onder scheten met hun brutale rapsong ‘Ik Vind Je Lekker’ ( Lekkuhr). Met de mooie Eva Hansen maakte ze een leuke klip en de namen werden anagrammen om uit te vogelen wie er nu in het nest zaten.

Het werd goud en het album Goud, dat 3 jaar later verscheen,  kreeg zeker de aandacht ddat het verdiende. De heren stonden op vele podia en doet denken aan Goldband. Men zal gedacht hebben, dit is ook een goede tijd voor onze muziek en dan hebben we ‘Heibel in de Tent!’

De heren beginnen al zoals we dat van hen kennen. ‘Den Uitvaert’ is met Bernd Gansebev al een lekker begin. Het verhaal over iemand die op de afgrond leeft en die het niet redt. Of het gabbertje house met dingen waar je ‘KorteMetten’ mee maakt of een andere wending van ‘Cola Tik’. Het zijn allemaal leuke rap verhalen.
De parodieën van Nederlandse songs horen we in de meer muzikale ‘Vergeven Niet Vergeten’ of de platte verhalen van ‘Lik Aan M’n Ballen’ en ‘Wodka Chick’ kent ook een goede tip met het nummer ‘Dicht Bij Jezelf’.

Een album met veel humor en zeker niet om alles even serieus te nemen, maar zeker wel vermakelijk!

9 november 2023
In dit bericht:
Translate »