David Paich – Forgotten Toys


Wanneer je meer dan 10 albums in de kast hebt staan, zal er vast een album tussen zitten waar je toetsenist David Paich op hoort. Hij is verantwoordelijk voor vele songs in de popmuziek. Van de rockers van Motley Crue, Bryan Adams tot de singer-songwriters als Joan Baez en Ray Charles. Toch kennen de meeste mensen hem van TOTO en als toetsenist en songwriter van Michael Jackson.

De mooie liedjes van TOTO die wat dweep overkomen komen van de hand van deze man. Zo weet hij nu ook solo een mooi divers album te brengen. Met songs die dicht bij TOTO staan zoals het ‘willibelongtoyou’ en de opener Spirit Of The Moonrise’.

Met ‘Queen Charade’ doet de man er een tandje bij en komt de rock and roll bij hem boven. De man pakt hierbij oude composities en weet deze met dit album op te poetsen en eindelijk op plaat te zetten. Met zijn vrienden uit TOTO Steve Lukather en Joseph Wiliams, die overigens ook net hun solo album bij Mascot uitbrachten, weet hij ook Michael McDonald en mastermind Brian Eno voor dit project te strikken.

Zo klinkt ‘First Time’ als een  Alan Parsons song en weet hij met ‘All The Tears That Shine’ en ‘Lucy’ dit album te eindigen. Een album met 7 songs en 30 minuten is wel wat matig voor wat er allemaal van composities op die plank is blijven liggen. 

23 augustus 2022
In dit bericht:
Translate »