Een van de grootste rockiconen is David Bowie met zijn alterego Ziggy Stardust.

Geïnspireerd op zijn rockidool Vince Taylor en Iggy Pop. Het was 1972 dat het iconisch album verscheen en 3 juli 1973 werd de laatste show van Ziggy Stardust met The Spiders of Mars in het Hammersmith Odeon opgevoerd.

Het album heet dan ook niet voor niets de Rise & Fall…
Met een begeleidingsband van Mick Ronson (later Ian Hunter), bassist Trevor Bolder (later Uriah Heep) en drummer Woody Woodmansey wist men de zalen plat te spelen. Maar deze snelle roem kent ook een keerzijde en dat is wat Bowie kenbaar wilde maken.

The Rise and Fall..

De glamrock kreeg een podium en dat werd gefilmd. Rise was daar en op 3 juli verteld Ziggy Stardust het publiek dat dit het laatste nummer ever is, en zet ‘Rock n Roll Suicide’ in. Het was de verrassing voor fans en bandleden en het einde van Ziggy Stardust.

Het document krijgt nu 50 jaar na dato een nieuw jasje. Het is opgepoetst en de film wordt op blue ray erbij geleverd. Het zijn niet alleen songs van het Stardust album, maar de show kent de songs als ‘All The Young Dudes’, ‘Changes’ en ‘Jean Genie’. Gitarist Jeff Beck schuift aan voor het ‘Round and Round’ en met de Rolling Stones song Let’s Spend The Night Together’ wordt er een knipoog gegeven naar de grootste rock and roll band van toen.

8 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »