David Bowie – Briliant Adventure


Het is alweer bijna 5 jaar geleden dat The Icon van de hedendaagse muziek, David Bowie is overleden. Het geeft weer een momentje om dit te herinneren en te eren. 10 januari zal het nieuwe album Toy verschijnen. Maar voor de kerst is er al een box op de markt waar een voorproefje wordt gegeven aan het album. Het avontuur van Brilliant Adventure begint in 1991 en loopt door naar 2001. De box bevat een remastering van het album Black Tie White Noise, Earthling  en Hours. Voor het eerst is ook het album The Buddha of Suburbia op vinyl aan de box toegevoegd. Met BBC radio live album en vooral b kantje van singles die niet op een album staan maakt deze box aantrekkelijk.

Periode 1991-2001

Het zijn de album die niet direct tot de ‘best of…’ periode van de man wordt gerekend. Dat is ook lastig wanneer je al legendarische albums als Ziggy Stardust, Let’s Dance en Heroes op de naam hebt staan. Toch zijn de albums ‘Black Tie White Noise’, Outside en Hours aardig albums. Horen we Lenny Kravitz op het album van Buddha… en is het BBC album een aardig overzicht.

Toy songs

Met Earthling wist Bowie het over een andere boeg te gooien en is dan ook een beste album voor deze periode te noemen. Met het album Toy horen we voor het eerst de songs die in 2001 zijn opgenomen, maar niet uitgebracht zijn. Het zijn nieuwe versies van oude songs met enkele nieuwe songs. De inspiratie bracht dat er meerdere songs kwamen  en uiteindelijk tot het album Heathen uit 2002 leidde. 

5 december 2021
In dit bericht:
Translate »