Dave Gahan & Soulsavers – Imposter


We kennen de zanger Dave Gahan vooral als zanger van Depeche Mode. Maar met zijn maatje Rich Machin een samenwerking op te zetten met Soulsavers.

The Soulsaver Soundsystem is een samenwerking verband tussen de producers Rich Machin en Ian Glover.  Het duo weet al meerdere albums uit te brengen. Met Mark Lenegan als gastzanger op de albums gaf met enkele shows. Met Light The Dead Sea schoof Gahan ook al aan en nu weet hij met Imposter wederom aan te schuiven.

Covers

De heren schreven de songs niet maar zijn vooral geïnspireerd toen men samen door de platenkast ging en elkaar beinvloeden met prachtige songs als ‘Lilac Wine’ van Jeff Buckley, ‘Man Needs A Maid’ van Neil Young. Of het hartverscheurende ‘Held My Baby Last Night’ van Elmore James. Metal Heart zou een mooie verrassing zijn wanneer met Accept mee neemt, maar dit is van Cat Power.

Nick Cave, Depeche Mode, Elvis & Dylan

Het doet allemaal denken aan een sound van Nick Cave. Lekker meeslepend en de stem van Gahan krijgt met deze songs een andere draai. Melodieus en meer als zingend met een donker randje zoals het op ‘Shut Me Down’ te horen is. Veel achter een piano totdat ‘The Desperate Kingdom of Love’ van PJ Harvey voorbij komt. ‘Not Dark Yet’ van Dylan is weer een song dat misschien mooier is dan het origineel. Met een emotioneel en misschien een ode dat mooi is uitgevoerd, sluit Gahan het album af met Elvis’s ‘Always On My Mind’. 

 

21 november 2021
In dit bericht:
Translate »