Het was een uitverkocht Ziggo Dome in Amsterdam en dat alleen voor Danny Vera. Deze datum is gekozen voor de vijfde Ep serie. Danny Vera is inmiddels in Nederland een grote ster. De ingetogen Zeeuw weet al jaren in de VI zijn dingetje te doen en de Roller Coaster wist men handig tot een to 2000 hit te brengen.

De samenwerking met Andre van Duin werd al leuke hit. Dit keer zijn Krezip als gast aanwezig voor het popsong ‘Make It A Memory’. Met strijkers en ingetogen sound van beide partijen maakt dit een potentiële hit.

Met the Rosenberg Trio weet Danny Vera een andere sound te brengen. Het is meer de sound van de jaren 50 en doet denken aan een mooie Caro Emerald song met virtuoos gitaarspel dat we van Rosenberg Trio kennen. Het openingsnummer doet eerder denken aan de held van Vera. Frank Sinatra. Deze crooners-sound weet Vera mooi in ‘Sorrow Leavin Town’ terug te brengen. Danny Vera leidt ons door de tijd en komt met Makin’ Too Close’ en ‘Peace in the Valley’ in de sferen van Elvis Presley en de singer-songwriters van de 50-60.

Het wordt altijd spannend wanneer iemand een kerstnummer gaat maken. ‘25th of December’ is een mooi kerstliedje van verlangen geworden. Met een jingle bell einde. Wellicht zien we dit in december in de hitlijstjes en is het een goede aanjager om Vera weer in de Top 2000 te brengen. 

1 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »