De Nederlandse zanger Danny Vera is inmiddels opgeklommen tot een van de succesvolle artiesten van Nederland. Zijn ‘Roller Coaster’ is een klassieker geworden en Ziggo Dome is overvol wanneer de man daar komt spelen.

Komend jaar gaat hij met een orkest het Ziggo Dome in. Maar nu is er zijn nieuw album DNA. Een album dat past in de rock and roll van Vera. Zijn Rock a billy sound uit de jaren 30 en de mix van rock and roll van de 50’s doet wat denken aan de tijd van Stray Cats en Bryan Setzer.

De nuchtere Vera houdt het bij Nederland en met de heerlijke rock and roll a la Presley ‘If Only’, of het openingsnummer ‘Begging For Trouble’ met de orkestjes in de songs verstopt, zijn heerlijke rock an roll songs. Het zijn de heupwiegende songs die jaren 50 kleurden. De songs als ‘Living Proof’, ‘Sugah Rush’ en ‘Mo Money’ worden afgewisseld met de verhalen vertellende songs ‘Like It Always Was’, ‘Pullin’ Me Back’ en ‘Shadow Light’.
Met hier en daar een steel gitaartje, een fluitende Vera in DNA en herkenbaar country gitaar geluid a la Johnny Cash in ‘FireFly’.

Het is dan ook een album wat je van Danny Vera mag verwachten en kent geen verrassingen. Dat is ook niet de bedoeling, wat hiermee weet hij vele fans om zich heen te scharen. Mooi album!

 

17 oktober 2023
In dit bericht:
Translate »