Danny Guinan – Now Is The Time


De Ierse country zanger Danny Guinan kennen we van de band Speranza die in de jaren 90 met About Time doorbrak. Half jaren 90, na deze release besloot Guinan de stap naar Nederland te maken en besloot hier zijn solo carriere te starten.

Doorbreken

Inmiddels zijn er diverse albums van Guinan verschenen. Met Now Is The Time mag het de tijd gaan worden dat de man voor het grotere publiek bekend raakt. De sound van het album ligt meer in de lijn van de pop met een vleugje country dat de hard gewortelde country klanken. Met lichte strijkers geluid in ‘Regards’ en de akoestische gitaren krijgt het nog een country sound. Toch is het album vooral een prima mainstream popalbum dat veel mensen aanspreekt. Met akoestische gitaar getokkel op ‘Ochon’ of de volle band geluid op het relaxte ‘To Each His Own’, zijn prima songs die ook op de radio mogen. Het past als achtergrond muziek in restaurants en cafe’s.

De verhalen over het einde van een relatie, dat het niet meer uitmaakt dat je er bent of niet. Of ‘The End’ dat tevens een mooi einde van het album is, maakt dit album met 9 songs catchy en net niet te langdradig.

Luka Bloom liefhebbers

De liefhebbers van Luka Bloom zullen dit album van Danny Guinan zeker waarderen. Een album vol mooie singer-songwriters songs met een vleugje country.  Now Is The Time om dit album te gaan beluisteren! 

19 november 2021
In dit bericht:
Translate »