De Australische singer- songwriter Dan Tuffy woont inmiddels al ruim 25 jaar in Nederland. De voormalig bandlid van Wild pumpkins at Midnight komt nu met zijn derde solo album Country Star.

Daar waar de titel van het album misschien suggereert dat het hier om een country act gaat, is Tuffy vooral een singer-songwriter met experimentele input zoals hij dit in ‘Venom en Mud’ Vertolkt. Het album dat in Amsterdam is opgenomen klinkt als een klok. Het neemt je mee in songs die als het lekkere openingsnummer ‘Don’t Smoke In Bed’ wat in ‘Man of Feelings’ terug komt. Naast lekkere drives die de loomheid van deze zonnige dagen sieren. Dan hoor je ineens de scheurende solo’s tussen de songs door om je even wakker en bij de tijd te houden. ‘Home Sweet Sunshine’ is nu dan ook erg passend bij het weer.

Met de bandleden Madelief van Vlijmen en gitarist Stefan Wolfs is er een basis. De drums worden door Mischa Porte en Michael Turner opgepakt en producer Zlaya Loud vult de gaten met beldjes van toetsen. Met ‘Pole Cate’ weet hij even dit nummer aan te zetten zodat het album breekt. Verder is het een prima en ontspannen album.

24 juni 2023
In dit bericht:
Translate »