Daddy Yankee – LegendDaddy


Dat we in Puorto Rico de reggae horen in een hiphop sausje is misschien wat verrassend, maar Ramon Luis Ayala Rodriguez is een veelzijdige man. Naast het maken van albums speelt hij in films, produceert hij en is als zakenman niet mals.

Met het album Legendaddy weet hij alweer zijn 14de album te produceren. De man is in 1995 al begonnen en met Legendaddy  gaat hij op afscheidstour. Na 32 jaar is het wel genoeg geweest voor de man, aldus hemzelf. Zou het nu zo zjin dat hij niets meer te melden heeft of is het hem te druk.

Wellicht het laatste en zeker als het gaat om tournees, dat kost te veel tijd en tijd is geld. De koning van de reggaeton heeft deze uitdaging tot een hoger level weten te brengen en daardoor veel mensen geïnspireerd. Het mooie is dat hij zijn opzwepende latin muziek en de Spaanse hiphop klanken tot een heel andere sfeer weet te brengen dan de mainstream hip hoppers.
Het als is dan ook vrolijk van aard en hiermee krijg je zin in de zon en de zomer, al kan hij nog de vreselijkste dingen roepen. Daarvoor is mijn Spaans niet meer wat het is geweest. 

31 maart 2022
In dit bericht:
Translate »