Afgelopen vrijdag kwam het debuutalbum ‘Bijna Alles’ van de Eindhovense rapper DADA uit. De geplande albumpresentatie van zondag in de Effenaar in Eindhoven werd wegens grote belangstelling verplaatst naar de grote zaal, dat een publiek van 700 mensen moest opvangen.

Na twee afgeronde muziekopleidingen en jarenlange podiumervaring als MC van collega-muzikant Diggy Dex, werd het voor DADA tijd om zijn eigen verhalen te gaan vertellen, op zijn eigen manier. Verhalen over ingewikkelde familiebanden, buitensporig drankgebruik en hoe hij in aanraking kwam met jeugdzorg. Over zijn strijd met agressie en de paniekaanvallen. Thema’s die volgens DADA te vaak onderbelicht blijven, weggeschoven onder liedjes over geld maken, hard gaan en vette feestjes. Thema’s die groots en zwaar lijken, maar voor veel mensen zo herkenbaar zijn.

“‘Bijna alles’ gaat verder waar mijn vorige EP ‘Issum’ stopte. Een plaat waarmee ik de jeugd die worstelt met zichzelf een stip op de horizon wil bieden. Op jonge leeftijd werd ik slachtoffer van emotionele verwaarlozing en kwam in aanraking met huiselijk geweld, jeugdzorg, justitie, gastgezinnen en belandde voor 90 dagen in de gevangenis. Ik wil de taboes en stigmatisering op deze onderwerpen doorbreken. Ik ben geen slachtoffer van mijn verleden en met mij zijn er velen die geen slachtoffer zijn. Ik vertoonde problematisch gedrag, maar ben geen probleem. En met mij zijn er velen. Op mijn album vertel ik mijn verhaal, hoor je tranen, liefde, pijn en hoop.”

DADA is live te zien op de Popronde van 2021 en tourt door het land van september tot december. In november verschijnt zijn boek: ‘Borderline Bundel’, een boek over zwart/wit denken. Hierin beschrijf hij elk hoofdstuk twee keer, éénmaal vanuit een zwart, melancholisch perspectief. En éénmaal vanuit een wit, geromantiseerd perspectief.

18 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »