Achter de naam Cut Worms gaat de singer-songwriter Max Clarke schuil. Na het succusvol Americana album Nobody Lives Here Anymore is het de zware taak voor de man om deze te overtreffen. Met het titelloos album horen we vooral een divers album.

Divers

Het album kent een diversiteit dat we van zijn collega’s McCombs of Kevin Morby ook kennen. De songs passen in de jaren 60 stijl zoals het het ‘Let’s Go Out On The Town’. Het doet wat denken aan The Beatles terwijl het ’Is It Magic’ een klein liedje in zijn soort is. Het album opent met een mainstream piano song waarbij je denkt dat het een doorsnee album gaat worden. Het sluit wel aan op het recente album maar de zang klinkt wat lui. Toch corrigeert hij zich gedurende het album. Met een jaren 60 sound van  ‘Take It And Smile’ komt het album langzaam op gang. Maar na 8 van de 9 songs weet Cut Worms nog steeds het zelfde tempo aan te houden en neig je tot een snellere input.

Tempo

Daar waar het recente album 17 songs kende is het alsof de man hier een beetje blijft hangen in zijn creatief proces. Het duidt erop dat er ook niet meer dan 9 songs in de pen zat. Een beetje teleurstellend ten opzichte van zijn vorig album.

23 juli 2023
In dit bericht:
Translate »