Curse of Lono – People in Cars


De band Curse of Lono komt uit Engeland en is een afslpitsing van de band Hey Negrita. De alternatieve indie sound is magisch en met de stem van Felix Bechtolsheimer doet Leonard Cohen herleven. Maar nu in een modern jasje.

Dramatische tijden

De songs zijn lekker ontspannen en kennen geen uitschieters als het gaat om solo’s of andere uitspattingen. Toch is het niet saai en weet men een dit album tot een mooi geheel te maken. Dat klinkt logisch, maar het album werd gemaakt tijdens de pandemie en ieder bandlid nam individueel hun deel op. Tijdens het opname proces verliest Bechtolheimer zijn een deel van zijn familie en geliefden.

Indringende songs

Het is juist dit wat het album persoonlijk maakt. ‘So Damn Beautiful’ met Tess Parks is een juweeltje van dit album terwijl de songs als ‘Man Down’ indrukwekkend is, wanneer je weet dat het over zijn vader gaat. De songs zijn dan ook intens en met titels als ‘In Your Arms’, ‘Time Slipping’ en ‘Stepping Out’ krijg je al een beeld waar de teksten over gaan. Persoonlijke verhalen met een indringende touch of music.

Mooi album voor de donkere dagen en mee te leven met de band of wanneer het in je even passend is. 

16 december 2021
In dit bericht:
Translate »