Crash Bang Wallop – Divers


We gaan met dit album terug in de tijd waar de Nederlandse rockbands pionieren op de Nederlandse podia. Daar waar Picture een wereld act was en Bodine met Arjan Lucassen de eerste stappen tot de top van het Nederlandse rockicoon deed.

Het was begin jaren 80 en Picture met de inmiddels overleden Shmoulik Avigal het album Diamond Dreamer lanceert en daarna het veelbelovende Horizon startte. Dit album kent ‘Lady Lightning’ en de snelle Motorhead georiënteerde ‘Killer’ en ‘Warhead’ horen we terug met ‘Ready For Hell’ en ‘Attack and KIll’.

Het was de tijd dat Hanneke Kappen en Big All Afred Lagarde radioprogramma’s op 3 fm hadden en rock door de speakers de huiskamer in blaast. Een half – uur rockmuziek op de radio! Dat was toptijd!

Met de Nederlandse Girschool  act Acid wordt het ‘Bottums Up’ en Ad van de Berg met Teaser de eerste stappen naar wereldfaam neemt. Belgie kent in de tijd ook eenzelfde cultuur en weet met de Duitse drummer Rudy Lenners van Scorpions de band Steelover een boost te geven. Wanneer Dani Klein de zang en een album met deze band opneemt valt het doek. Klein maakt een switch horen we later terug in Vaya Con Dios.
Zo kent het album veel onbekende klassiekers die later in hun carriere furore maken waaronder Jack Pister die we later zien bij Anouk en Victum  met hun roadie Bob Schoenmaker die later het Graspop Metal Meeting opricht.

Dit document is juist zo mooi omdat het oude tijden doet herleven, maar ook een stukje rockgeschiedenis geeft. Daar waar Aryeon Arjen Lucassen Avigal uit Israel haalt om hun band Mover te starten. Nooit is het album verschenen maar hier vinden we een track Don’t Touch It uit 1979.

Het album komt uit met een boek met veel anekdotes en interviews met Kate De Lombaert, Metal Mike en Jack Poels (Rowwen Heze) die hun wilde jaren herbeleven. 

7 april 2022
In dit bericht:
Translate »