Courtney Barnett – Things Take Time, Take Time


Courtney Melba Barnett is 34, stoer met haar gitaar, aantrekkelijk en sleept al 7 jaar verschillende prijzen in de wacht. Ze kreeg een Grammy-nominatie voor beste nieuwe talent, en bij de Brit Awards werd ze genomineerd voor beste internationale solo-artiest.

Maar ‘waarom??’ vraag je je misschien af. Omdat we haar in Nederland niet al te vaak op de radio horen. Maar ondanks dat scoorde ze wel (ook in Nederland) met haar albums ‘Sometimes I Sit and Think, and Sometimes I Just Sit’ en haar meest recente album ‘Tell me How You Really Feel’ uit 2018. En met Kurt Ville scoorde ze op het album ‘Lotta Sea Lice’.

Persoonlijk en geestige teksten

Zoals de titels aangeven zijn de teksten direct, en zijn de albums zeer persoonlijk. Ze geeft zich bloot in haar verhalen, en met een kwetsbare indie-sound krijgen deze nog meer kracht.
Op haar nieuwe album is dit ook niet anders. Pakkende songs als ‘Before You Gotta Go’ en ‘Here’s the Thing’ maken dit album bijzonder aantrekkelijk. De 80’s-beat in ‘Rae Street’ en ‘Turning Green’ doen sterk denken aan een Depeche Mode of Ultravox. New Wave in een nieuw jasje is de indie-sound van vandaag. Het is niet glad geproduceerd, wat ruw in de mix en een beetje dof, maar al met al toch zeer aantrekkelijk. Zelfs met de handclaps, die doen denken aan The Runaways in een rustige bui. Met een monotone zangstem presenteert ze haar geestige teksten.

Lief en ingetogen

Soms is het wat te lief en ingetogen, terwijl je haar juist ‘going wild’ wil horen gaan, en uit de band wil zien springen! Go Girl, hou je niet in!
Met de aankomende documentaire ‘Anonymous Club’ hopen we meer van haar te weten te komen. Maar met dit album gaan we alvast genieten van ‘If I Don’t Hear From You Tonight’ en de humor op ‘Splendour’…

17 november 2021
In dit bericht:
Translate »