Het is het tweede album van de Nederlandse act Combo Qazam. Het debuut kende de experimentele indie sound. Met dit album weet de bezetting een constantere lijn vast te houden. Het brengt dat dit album dan ook meer in balans is en dat men al meer aansluit bij deze scene.

Toch is de experimentele fase niet voorbij. En gelukkig maar. Het brengt vernieuwing in de indie  sound alsof de new wave tijden van Wire en Pixies herleven. Toch weet men met de songs ‘Revision’ ‘Bird’ en het instrumentale ‘Drain’ het album te laten swingen. Het is allemaal speelser dan voorheen.

Wellicht dat het nog meer opvalt omdat het begin nog even duister begint. De Covid periode brengt songs als ‘Crisis’ en ‘Contra’ met zich mee. Titels waarmee de inhoud niet  wordt verdoezeld. De lekkere bas-lijn van het ‘Heimerich’  geeft de sfeer van 80/90 sound weer. Maar dit keer in een 2023 jasje dat de band goed past. Het is mooi om deze band te kunnen zien groeien. Het vervolg mag dan ook minder lang op zich gaan wachten. Het is een stijl dat men nu ontwikkelt en eigen maakt, waardoor deze band een mooie aanvulling is van de Nederlandse indie sound van nu.

Ghost Interior is dan ook een album dat zeker de liefhebbers van de indie acts moeten gaan luisteren. Dan is er altijd nog de keus dat het wel of niet aanspreekt. 

30 oktober 2022
In dit bericht:
Translate »