Colin Hay – Now and the Evermore


“I Come From A Land Down Under” zong de man in de jaren 80. Man at Work werd een wereld act, al verdween deze band langzaam van het podium. Toch verscheen er met regelmaat een album van Colin Hay en acteerde hij in diverse series.
Inmiddels maakt hij al enige jaren deel uit van de superband van Ringo Star, waar Hay naast Steve Lukather (Toto) met Graham Gouldman (10CC) op het podium staat.

Colin Hay weet op een bijzondere manier zijn eigen sound te brengen. Naast zijn stemgeluid dat een rauw randje heeft is zijn singer-songwriters kunsten anders dan de mainstream acts. Het kent een Australisch tintje dat alleen acts van Down Under kennen. Denk aan Midnight Oil, INXS, Kylie.

En dan gaat het hier om een singer-songwriter die niet bang is om orkesten aan het geheel toe te voegen zoals in het mooie Starfish and Unicorns. Al weet de man heel goed de laid back popsongs te schrijven met het mooie ‘Undertown’ en  ‘Into The Bright Lights’. Hier en daar even een uptempo song waaronder ‘The Sea Of Always’, Love is Everywhere’ of de 50’s sound pop ‘A Man Without A Name’.

De songs gaan vooral over de mooie en gewone dingen zoals de zee en een zondag dat begint met het Leger des Heils dat op je stoep staat op het openingsnummer ‘Now and The Evermore’.  Met de herkenbare humor van Hay eindigt het album met ‘When Does The End Begun?’.

Het album is dan ook een lekker album dat voortkabbelt en toch prettig klinkt. Voordat je het weet zing je zijn songs mee op de fiets en vraag je je af waar dit vandaan komt. Dat overigens weer de stille kracht van Hay is. 

2 april 2022
In dit bericht:
Translate »