De Amsterdamse indie-rockband Claw Boys Claw wist in de jaren 90 hits te scoren en zich te ontwikkelen tot een heerlijk cult rockband. Met een stotterende Peter te Bos die vloeiend de teksten van de songs door de installaties liet klinken werd een boegbeeld van de band. Als zijn de heerlijke indie rocksongs van internationale aard en sluit aan bij Nick Cave, toch breekt de band niet helemaal door.
Enige jaren geleden verscheen het reüniealbum Hammer. Na It’s Not Me is er nu KITE.

De band heeft in zijn kunsten niets ingeboet en weet nog steeds heerlijke songs te brengen. Het heerlijk jengelend gitaartje in ‘No One Can See Me’, het spannend begin van ‘Giant Moon’ of de rechttoe rechtaan rock van ‘Old Man Bones’ geeft aan dat dit weer een heerlijk afwisselend album is geworden. Hoogtepunt van het album is misschien wel KITE dat een heerlijke drive kent, al zijn de songs ‘Where’s My Window’ en het ‘Lome I Knew It’ songs die doen denken aan de betere songs uit hun verleden. Het album is tevens op vinyl verkrijgbaar en kent hierop een bonus song.

Claw Boys Claw mag de podia van Nederland en Europa weer onveilig maken en dan zullen ze jong en oud zeker niet teleurstellen! Het was niet voor niets ooit de beste live band van Nederland! 

6 oktober 2021
In dit bericht:
Translate »