De Ierse singer-songwriter Cian Ducrot weet zich op Tik Tok een grote aanhang te verzamelen.

De single ‘All For You’  werd vorig jaar zijn grote doorbraak en met volgende single ‘I ll Be Waiting’  wist de man een succesvol vervolg hier aan toe te voegen.

Al dit succes leidt tot de overwinning van dit album Victory. Natuurlijk staan deze hits op dit album. De singer-songwriter kent de moderne versie van dit genre. Met ingetogen drumwerk met een piano melodielijntje zoals op ‘Heaven’, ‘Hurt When You Hurt’ en ‘All For You’ en de zanglijntjes aan het einde van ‘Him’ is het voor een groot publiek toegankelijk.

Moderne singer-songwriter

De ingetogen zang van ‘How Do You Know’ en dan weer afwisselen met de snelle teksten van ‘Mama’ blijft het geheel sprankelend. Al is het middendeel van het album met o. a. ‘Blame It On You’ en ‘Endless Nights’ en ‘Part of Me’ erg veel herhalen van de muzikale basis. Wanneer we de songs los van elkaar zien zijn het mooie songs, maar voor een album is het net even wat anders voor nodig en verliest het de kracht van het losse liedje.

Een album met mooie liedjes, maar niet als een geheel op een album horen te staan. Hierdoor verliest het de kracht van de songs in het tweede deel van het album.

5 augustus 2023
In dit bericht:
Translate »