De elektronica band Chvrches, wat je uitspreekt als churches, wist in 2013 hun debuutalbum uit te brengen. Inmiddels kennen ze samenwerkingen met Marshmellow en is men toe aan hun vijfde album Screen Violence.

Het trio wist vooral met hun debuut album te scoren. Daarna is de nieuwigheid er misschien wat af. De songs op het nieuwe album brengen hier dan ook weinig verandering in. Hoewel zangeres Lauren Mayberry nog steeds het verschil maakt, is het inmiddels ook wat voorspelbaar. De single He Said She Said zal het vooral in de UK goed doen, net als het openingsnummer ‘Asking for A Friend’. Met California gaat de zon wat meer schijnen en wordt het allemaal wat levendiger als Cure zanger Robert Smith aanschuift voor ‘How Not To Drown’, hetgeen meer een symbolische tip is.

Het album kent weinig spanning en kabbelt eigenlijk maar wat voort. Uitschieters zijn er niet, waardoor het allemaal wat aan de matige kant is. Niet dat het een slecht album is, wat men doet doet men goed, maar een blijvertje is dit niet. 

9 september 2021
In dit bericht:
Translate »