De Franse zanger Heloise Letissier wist al snel dat hij onder de naam van Chis of Christine zijn albums wilde maken. inmiddels is de man uit Nantes toe aan het vierde album.

Het album ligt in de lijn van wat we mogen verwachten. De ingetogen midtempo songs zijn vooral gevuld met electro sounds met achtergrondvocalen die licht in de muziek opgaan. Met de kwetsbare stem van Christine zijn de songs goed te volgen in de tekst en is het gemakkelijker mee te zingen voor de vrouwen dan voor de mannen.
Het album is dan ook een drieluik van deze thema’s.

Paranoia

‘A Day In The Water’ en het mooie ‘Full Life’ klinkt als een juweeltje voor dit album. Met alleen een strijkerssound en diepe bas weet Christine een catchy hook te zingen waardoor je het direct mee gaat zingen. Wanneer Madonna aanschuift bij ‘Angels Crying in My Bed’ wordt de spanning eerst opgevoerd om vervolgens te kunnen knallen. Deze sound zoekt de Madonna van nu in haar muziek en vindt het hier bij Christine. Het brengt de pop en dance muziek van toen en nu samen.

We horen Madonna in de drie thema’s terug met ‘I Met An Angel’ en ‘Lick The Light Out’.

Angels

Het tweede deel krijgt meer electronica en bombastische klanken. Met 070 Shake wordt de sound veranderd en is de zangkracht wat steviger in de songs. ‘He’s Been Shining For Ever, Your Son’ staat stevig in de indie sound, waarna het kwetsbare piano nummer ‘Flowery Days’ beter tot zijn recht komt. Het is dan ook het juweeltje van dit deel van het album.  De single ‘True Love’ is een logische keuze om dit album promo voor het album te presenteren. Het ligt dicht bij haar andere albums en kent een mooi spanning in de zang en song. Met ‘Aimer, Puis Vivre’ wordt even een andere snare drums aangeraakt en valt even buiten de klanken van het gehele album.

True Love

Het laatste deel van het album en het derde cdtje met zweverige popnummer en de single ‘To Be Honest’ kent misschien de meest toegankelijke liedjes. Al begint het wederom met een spannend nummer ‘Shine’ en wordt het vervolgd met het mooie ‘We Have To Be Friends’.
Met ‘I Feel Like An Angel’ weet Christine het album mooi af te ronden, toch is er het experimintele Big Eye’ aan toe gevoegd. Een meer experimenteel nummer van 7 minuten waarna je de route naar het eerste schijfje weer neemt.

Een erg mooi album waarmee Christine zich overtreft!
en Madonna haar stokje doorgeeft als Queen of Modern Pop.

11 juni 2023
In dit bericht:
Translate »