Christina Aguilera – La Fuerza (EP1)


De afgelopen decennia is de 41-jarige Christina uitgegroeid tot één van de popdiva’s die de wereld rijk is en het is dan ook opmerkelijk dat ze na al die tijd terugpakt naar haar gedeeltelijke Latino-afkomst. Met de toch wel onverwachte EP La Fuerza is daar het eerste deel van een drieluik dat later dit jaar tot een volwaardig album moet leiden.

Uiteraard zijn er enkele samenwerkingen

Dat haar stem na enkele decennia nog steeds niet aan kracht heeft ingeboet bewijst ze wel met ‘Pa Mis Muchachas’, een nummer dat ze samen met Nathy Peluso zingt en waarmee ze duidelijk de Latin-kaart moeiteloos uitspelen. Binnen de Latijns-Amerikaanse muziek is samenwerken zeer gebruikelijk en het is dan ook niet verwonderlijk dat we op La Fuerza nog een nummer tegenkomen waarbij we naast Christina een andere artiest horen; op de reggaeton-single ‘Santo’, waarbij stilzitten geen optie is, horen we Ozuna die we nog kennen van de samenwerking met o.a. de Black Eyed Peas. Maar ook op eigen kracht is de Amerikaanse zoals verwacht volledig in staat om die Latin sfeer over te brengen; ‘Ya Llegué’ en ‘Como Yo’ zijn opzwepend en de ballad ‘Somos Nada’ is prachtig en zeer gevoelig maar het is toch echt de wat traditionelere afsluiter ‘La Reina’ waarop Christina de aandacht op zich vestigt; begeleidt door de gitaarklanken van een Mariachi-band komt haar stem met dat kleine rauwe randje en dat ongelofelijke bereik het beste tot haar recht.

Overtuigende Spaanstalige EP

Over het feit dat ze na ruim 2 decennia toch wel verrassend teruggrijpt naar het Spaanstalige zegt ze zelf het volgende: “Mi Reflejo’ had been such a beautiful, special time in my life, but it was 20- plus years ago when I was coming on the scene. I was so green to the business. I was baby Christina. 20 years later, I’m a grown woman who had such an incredible career. Now I get to come back having reflected on that”. We kijken dan ook vol verwachting uit naar de overige nummers van het aangekondigde album want deze overtuigende voorbode geeft ons het gevoel dat ons nog veel moois te wachten staat. 

25 januari 2022
In dit bericht:
Translate »