AC/DC heeft Angus Young in een schoolpakje, Cheap Trick heeft Rick Nielson met zijn petje. De Amerikaanse rockband Cheap Trick weet al 45 jaar de gebruikelijke trukendoos te gebruiken. De meeste mensen kennen Cheap Trick van de mega hit ‘I Want You to Want Me’. Met het album At Budokan weet deze band nog steeds een van de beste live albums te leveren. Inmiddels zijn er diverse versies van deze live show verschenen en is er een deel 2 en een dubbelaar verkrijgbaar. Maar het is ook de band die de hits ‘Surrender’, ‘The Flame’, ‘Dream Police’ en ‘If You Want My Love’ op hun naam hebben staan. Songs die iedereen kent maar zich altijd afvraagt, wie waren dit ook alweer. En dan hebben we de tune van That’s 70’s Show  en is gitarist Rick Nielson een van de bandleden bij John Lennon laatste albums nog niet eens benoemd.

The Beatles

Ja, het is duidelijk, de band heeft meer in zijn mars dan iedereen denkt. The Beatles zijn een grote inspiratiebron voor de heren, omdat zanger Robin Zender op het White Album te horen is. Stg Pepper werd al door Cheap Trick live gespeeld voordat The Analogues er over had nagedacht. Met In Another World  gaat de band weer op het vertrouwde pad. Het recente album We’re All Alright was wat matig ten opzichte van The Latest en Bang Zoom Crazy… maar dit album mag er zeker weer zijn.

Powerrock

Met ‘The Summer Looks Good On You’ begint het album al lekker zomers en ‘Quit Waking Me Up’ en het titelnummer Another World zijn al even lekker pakkende rock and roll songs. Het 70’s gevoel van ‘The Party’ wordt afgewisseld met het slepende ‘Final Days’ dat doet denken aan good old songs als ‘Downed’ en ‘Voices’.

Het juweeltje van deze plaat is ‘So It Goes’ en ‘I’ll See You Again’, een klein liedje zoals Cheap Trick vaker zou moeten doen. Omdat men dit als geen ander kan. De sfeer van The Beatles en hun eigen sound is prachtig te noemen. De powerrock van ‘Passing Through’ is als ch in the 80’s en met Lennon’s ‘Gimme Some Truth’ eindigt het album. 

7 maart 2021
In dit bericht:
Translate »