Charcoalcity – Antibionics


De Belgische industrial metal act Charcoalcity begin als een eenmansband van Peter De Zutter. Hij schrijft en produceert alle nummers en speelt dit live met Anthony Hooft, Timo de Vreese en Dirk De Kesel. De  band mag dan niet de meest bekende act zijn, maar muzikaal zit het allemaal verdraaid leuk in elkaar.

Het nieuwe kent een heerlijke drive  wanneer we het openingsnummer ‘Antibionics’ en ‘Black Rain’ horen. Wanneer de band hun tweede album alleen op de digitale snelweg plaatsen, is het voor ieder toegankelijk en is er voor gekozen om dit album niet fysiek uit te brengen.

De stuwende gitaren en goed zangwerk past helemaal in de sound van de melodic industrial metal. Met hier en daar wat toetsen als strijkers zoals in het  ‘Blood and Water’ of het lekker uptempo ‘Mechanical Spine’, dat overigens als single wordt gepresenteerd, zijn prima songs die internationaal goed mee kunnen.

Het album is dan ook een prettige verrassing in de lijn van alle rockalbums die op dit moment verschijnen. Al is de release van dit volledig album al in februari gebeurd. Toch krijgt het nog niet de aandacht dat het verdiend. Songs die tegen de oude new wave rock schuren als ‘Not Afraid’ en de hit en metalversie van Technotronics ‘Pump Up The Jam’ (Booty Pit) krijgt hier een herkenbaar maar ook even een andere versie van deze hit.

De band weet een mooie mix te maken van de metal sound. Het laat het swingen, rocken,  beuken en swingen. Dat maakt deze band bijzonder en is het raar dat ze nog niet op Graspop MM staan.
Maar als support act voor Rammstein zal het ook goed doen. 

6 april 2022
In dit bericht:
Translate »