Cate Le Bon – Pompeii


De singer-songwriter uit Wales tourde de afgelopen jaren met St. Vincent en John Grant en heeft inmiddels alweer 6 solo albums op haar naam staan. Met haar band Drinks weet ze zo nu en dan ook een album te produceren maar daar is de productie iets lager.

Het is dan oook niet gek dat ze snel kan schakelen als solo artiest. Met producer van het nieuwe album John Grant weet Cate le Bon een prima indie album te brengen. et hier en daar een saxefoon en klarinet in de songs te brengen maakt deze indie pop tot een soort art pop. Songs als ‘Running Away’  en het uitdagende ‘Pompeii’ springen er dan ook uit. Lekkere alternatieve indierock sound met een blaas instrument erdoor heen. Het geeft iets meer dan de slepende songs als ‘Cry Me Old Trouble’.

Met ‘Remembering Me’ dat in de basis een klein akoestische liedje is, bewerkt ze volledig tot een onnavolgbare melodie, waar je van kunt houden of volledig haat. In de basis een popliedje, dat net als ‘French Boys’ een prima popsong had kunnen zijn. Met het  piano popnummer ‘Wheel’ sluit ze dit album af.

Voor de liefhebbers die de indie sound met een alternatief tintje prettig vinden. Zeer geslaagd! 

7 februari 2022
In dit bericht:
Translate »