Calvin Harris – Funk Wav Bounces Vol. 2


Met ‘Funk Wav Bounces Vol. 2’ is de succesvolle Schotse producer na vijf jaar na deel 1 terug. De lijst van participerende artiesten die hun medewerking verleent is haast eindeloos en zorgt er mede voor dat deze nieuwe release al glanst zonder er naar te luisteren.

Ongekende lijst van artiesten

Harris is één van de best verkopende DJ’s ter wereld en toen hij eerder dit jaar een biologische boerderij kocht op Ibiza dacht iedereen dat hij het leven van glitter, glamour en neonlichten gedag had gezegd. Toch is de realiteit anders en heeft hij voor dit nieuwe album een ongekende lijst van artiesten weten te strikken die een bijdrage leveren waaronder Lil Durk, Busta Rhymes, Justin Timberlake, Halsey, Normani, Tinashe, 21 Savage, Young Thug, Coi Leray, Charlie Puth, Dua Lipa, Pharrell Williams en Pusha T.

Wederom Dua Lipa

Resultaat is een uiterst zonnige en vrolijke productie die natuurlijk bol staat van pracht en praal en een laagje vernis. Vijf jaar geleden was daar deel 1 waarmee de Schot terugkeerde naar die nostalgische periode vol met Disco, vet aangezette dancebeats, aangevuld met een flinke dosis funk. Deze nieuwe plaat is niet veel anders en is ideaal tijdens een roadtrip maar ook tijdens een zomerse BBQ. Het met verlangen overladen ‘Somebody Else’ met Jorja Smith & Lil Durk deint op een heerlijke beat, ‘Woman Of The Year’ is sensueel en wiegend en met het met strijkers overladen ‘New To You’ (Normani, Tinashe & Offset) is de romantiek van Love Unlimited uit de jaren ’80 weer helemaal terug. Al luisterend krijg je het gevoel dat je als kind in een muzikale snoepwinkel bent beland en je in een grabbelton van Soul, R&B, Disco en Funk aan het grabbelen bent en altijd prijs hebt. ‘Lean On Me’ (Swae Lee) is misschien het meest poppy en met afsluiter ‘Potion’ (met Dua Lipa) noemen we misschien de opvolger van de wereldhit ‘One Kiss’. ‘Funk Wav Bounces Vol. 2 is vooral een zorgeloze, fijne plaat waarbij het makkelijk is om een glimlach op je gezicht te toveren. Veel luisterplezier. 

6 augustus 2022
In dit bericht:
Translate »